Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

De (on)zin van toekomstdenken

15 mei 2017 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

Is de toekomst ongrijpbaar of te onderzoeken? In gesprek over futurisme, trends en onderzoek.
Het vakgebied van trend- en toekomstonderzoek is veelal omgeven door stereotype beelden van goeroes die claimen te kunnen voorspellen wat komen gaat. Maar klopt dat beeld wel? Hoe kun je iets onderzoeken dat er nog niet is? Is de toekomst ongrijpbaar of te beïnvloeden? Als een risicomijdende soort willen mensen graag grip krijgen op de toekomst en de mogelijkheden en gevaren die deze met zich mee kan brengen. Maar kun je de toekomst onderzoeken zoals historici geschiedenis onderzoeken? En waarom zou je überhaupt proberen de toekomst te onderzoeken? Tijd voor een gesprek over de zin en onzin van toekomstdenken.

BIS Publishers presenteert: De (on)zin van toekomstdenken
wie: Els Dragt, Trendnetwerkers Tessa Cramer en Patrick van der Duin, Claudia Lieshout en Hendrik-Jan Grievink
wanneer: woensdag 31 mei om 18.30 u
waar: Pakhuis de Zwijger in de kleine zaal
informatie en aanmelden: www.dezwijger.nl