Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

Nieuw: MOOD Tijdschrift Voorjaar 2017

15 mei 2017 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

MOOD Tijdschrift Voorjaar 2017 is zojuist gepubliceerd. Het online MOOD Tijdschrift over de stemming bestaat uit voorbeelden van markttrends en consumententrends, artikelen over trends onderzoeken en vertalen, trends in beeld en publicaties. Daarnaast biedt dit tijdschrift, dat twee keer per jaar verschijnt, onderdelen uit het Futuring Woordenboek en informatie en inspiratie over de activiteiten van Trendnetwerkers. MOOD Tijdschrift is exclusief beschikbaar voor MOOD Members.

In dit MOOD Tijdschrift: De periode waarin we leven wordt gekenmerkt door polarisatie. Zo is aangetoond dat de inkomensongelijkheid de laatste jaren is toegenomen. Uitslagen van verkiezingen wijzen erop dat politieke voorkeuren extremer worden. Het economische en politieke middenveld is aan het verdwijnen. En eigenlijk ook het psychologische middenveld. Zo vindt filosoof Martha Nussbaum dat woede een emotie is die tegenwoordig vaak voorkomt. We worden woedend maar we zijn eigenlijk vooral angstig en verdrietig. De historicus Johan Norberg vindt dat we daar weinig reden voor hebben. Want de wereld is rijker, gezonder en gelijker dan ooit. Alleen zien we dat nog niet.
Lees hier meer over het MOOD Membership.

inDelen