Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

Welkom bij LaFutura 2017

16 mei 2017 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

De ‘co-working unconference’ LaFutura vond in 2013 plaats in Amsterdam. Trendonderzoeker Hilde Roothart en de Trendnetwerkers van haar studio Trendslator werkten samen met de initiatiefnemer van LaFutura Nils Mülller van het Duitse TrendONE. Gezamenlijk maakten zij van deze internationale bijeenkomst een groot succes.

Dit jaar trekt de welbekende karavaan LaFutura naar het Midden-Oosten, naar Dubai welteverstaan. Op 20 en 21 november aanstaande zullen futuristen, trendwatchers en toekomstonderzoekers van over de hele wereld zich daar verzamelen voor het jaarlijkse event LaFutura, dat in het teken staat van het overbruggen van de kloof tussen trends, innovatie en de mogelijkheden van morgen. Deze negende editie van LaFutura belooft de meest indrukwekkende ooit te worden.Het event van dit jaar is ‘not yet another conference’ gedoopt, waarbij het programma is ingedeeld in activiteiten die vallen onder Think | Create | Do. De organisatie is van mening dat er al te veel conferenties zijn waar de deelnemers een hele dag op een stoel moeten zitten luisteren zonder daadwerkelijk nieuwe kennis te ervaren en delen. Om die reden is dit event een combinatie van kennis opnemen, creëren en beleven. Het thema Hybrid Cities, waar LaFutura dit jaar op gericht is, is gekozen door diverse gouvernementele entiteiten in Dubai, die LaFutura dit jaar ondersteunen.

Het programma is bijna compleet. De openings-keynote dit jaar is van niemand minder dan Gerd Leonard. Hij is CEO van de Futures Company en een zeer gedreven spreker die graag het snijvlak tussen humanity en technology aan de kaak stelt. De altijd charmante Tom Palmaerts van Trendwolves zal het podium betreden om de aanwezigen meer te vertellen over de culturele waardenveranderingen in urbaniserende gebieden. De andere sprekers zullen spoedig bekend worden gemaakt.Het programma wordt verder gevuld met diverse workshops over het thema Hybrid Cities. Deze worden gegeven door o.a. TrendONE, FutureFlux en de nieuw gevormde coalitie SUC bestaande uit Wandering the Future, Wood & Apples en Veldsvorm. Nadat de diverse workshops worden afgerond met een Future Pitch op het grote podium zal het event eindigen met een feestelijke Gin-o-Vation party.Voor degenen die niet genoeg hebben aan één dag toekomstverkenner vindt er op maandag 20 november ook weer een Future Journey plaats. Deelnemers zullen langs diverse innovatiehubs, onder meer Coca Cola’s innovation space, worden geleid om te leren over de nieuwste technieken, innovaties en projecten.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.lafutura.org.