Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

De stemming van 2018

28 november 2017 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

Nieuw: Notebook MOOD 18
Begin december verschijnt het nieuwe Notebook MOOD 18 op basis van MOOD©, het onderzoeken en vertalen van de stemming door Trendslator. Het Notebook MOOD biedt een vooruitblik op en een samenvatting van zeven Trenddossiers die online verschijnen. Hierin wordt aandacht besteed aan markttrends, consumententrends en maatschappelijke trends en inzichten en vooruitzichten op de lange, middellange en korte termijn. Met behulp van Vertaalmaterialen kunnen MOOD Members zelf aan de slag met het onderzoeken en vertalen van de stemming naar nieuwe strategieën en vernieuwende concepten voor hun bedrijf of organisatie.

De weg van de angst of de hoop
In Notebook MOOD 18 staan de ontwikkelingen lijnrecht tegenover elkaar. Aan de ene kant van het spectrum is angst de raadgever. Hier overheerst het verdriet over dat wat verdwijnt; van Zwarte Piet als kindervriend tot het zingen van het Wilhelmus. Aan de andere kant overheerst de hoop. Het is niet te laat om maatregelen te nemen; om vluchtelingen een veilig heenkomen en een toekomst te bieden, om de tegenstellingen tussen groepen mensen op te heffen, om de aarde te redden.

Bekijk en download de previews
Veranderen wordt het kernproces in organisaties, blijkt uit Notebook MOOD 18. In deze publicatie wordt de stemming in de maatschappij, bij de consument en in de markt op inspirerende wijze vertaald naar bruikbare inzichten en vooruitzichten voor de toekomst. Bekijk en download de previews van MOOD 18. Als MOOD Member bent u direct aangesloten op de stemming van 2018.

Maatschappelijke trends in de Trendcirkel
In Notebook MOOD 18 wordt de Trendcirkel van Trendslator als kader gebruikt. De Trendcirkel geeft een overzicht van twaalf maatschappelijke trends op basis van een sociologische en een psychologische dimensie. Hiermee wordt duidelijk hoe de in dit Notebook gepresenteerde consumententrends zich tot elkaar en tot de maatschappelijke trends uit de Trendcirkel verhouden.

TrendRede 2018 op 16 januari
Op 16 januari 2018 wordt de nieuwste TrendRede uitgesproken in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. De TrendRede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kadert en clustert de TrendRede de actualiteit in drie grote overkoepelende thema’s en toont Nederland daarmee een uitgelicht pad richting de toekomst.

Waarvoor u mij kunt bellen, mailen, appen
Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar iedereen kan er zich – met een beetje hulp – een voorstelling van maken en zijn eigen toekomst creëren. Dat is het positieve gedachtegoed waarmee ik als toekomstcoach adviseer en begeleid op het gebied van optimistisch en realistisch ondernemen.

Word nu MOOD Member
MOOD Members hebben toegang tot inspiratie en inzichten over het onderzoeken en vertalen van trends. Het MOOD Membership bestaat uit:

• Jaarlijks het Notebook MOOD met de nieuwste inzichten en vooruitzichten
• Online Trenddossiers, Trendpresentaties en Vertaalmaterialen
• Toegang tot nieuwsberichten en artikelen op Trendslog
• Jaarlijks negentig minuten bel- of bespreektijd met toekomstcoach Hilde Roothart
• Jaarlijks korting op een MOOD Clinic over het onderzoeken en vertalen van de stemming

Meld u nu aan als MOOD Member en wordt direct aangesloten.