Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

De Kinder Trendrede

27 februari 2018 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

De wereld verandert snel. Trends en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Met ieder besluit en beleid maken we keuzes voor de toekomstige wereld van onze kinderen. Belangrijk is dan om hen daarbij te betrekken. In een wereld waar verandering aan de orde van de dag is, is hun verbeeldingskracht meer dan nodig. Kinderen kunnen ons helpen hun toekomst vorm te geven. Daarom zijn toekomstdenkers van de TrendRede, in samenwerking met Teach the Future en PakhuisB, de Kinder Trendrede gestart; een reeks workshops waarin kinderen van groep 7/8 les krijgen over de toekomst. Op dinsdag 13 maart presenteerden de kinderen de resultaten van de workshops en hun visie op de toekomst.
www.trendrede.nl, www.TeachtheFuture.org, www.pakhuisb.nl

De TrendRede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit in drie grote overkoepelende thema’s en tonen Nederland daarmee een uitgelicht pad richting de toekomst. Teach the Future wil leerlingen en studenten leren om na te denken over de toekomst zodat zij zich beter voor kunnen bereiden op toekomstige onzekerheden en uitdagingen. PakhuisB is een broedplaats in Breda waar mensen met elkaar werken aan een slimme, groene en gezonde stad.