Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

Gelukkige en gezonde toekomst

10 januari 2019 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

Op 12 februari organiseert U CREATE in samenwerking met toekomstcoach Hilde Roothart van Trendslator de bijeenkomst Health Tuesday over trends voor een gelukkige en gezonde toekomst. U CREATE is een Centre of Expertise voor de creatieve industrie dat zich richt op de crossover met zorg en welzijn.

Stel je voor. In 2019 en daarna wordt een generatie geboren die gezonder en gelukkiger wordt dan alle generaties ervoor. Trends op de korte termijn, zoals stappentellers, plogging (plastic opruimen tijdens het rennen), groentekookboeken, herbruikbare waterflesjes, lunchwandelen en apps voor mediteren, leveren uiteindelijk op de lange termijn het gewenste resultaat op. Dat zou mooi zijn. Want door ons te richten op trends die voorwaardelijk zijn voor een gelukkige en gezonde generatie kunnen we de weg bereiden voor een wenselijke toekomst.

Er zijn trends in soorten en maten, sommige trends zijn snel, andere langzaam. We zijn geneigd om trends op de korte termijn te overschatten en ontwikkelingen op de lange termijn te onderschatten. Trends op de lange termijn, zoals polarisering, ecologisering, dematerialisering en humanisering, hebben zowel positieve als negatieve effecten. Door ons te laten inspireren door de ontwikkelingen die we wenselijk vinden, kunnen we invloed uitoefenen op de loop der dingen.
Kijk voor het programma en aanmelden op www.ucreate-weconnect.nl.