Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

Kom naar de KinderTrendrede

19 maart 2019 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

Goed nieuws, er komt een tweede KinderTrendrede aan! Wanneer? 16 april!
Vorig jaar maart was de eerste editie. De zaal zat propvol toen scholieren tussen de 9 en 13 jaar plechtig vanaf een troon vertelden hoe zij de wereld in de toekomst zien en tien supertoffe adviezen gaven aan hun stad. Wat dacht je van deze, die op nummer 9 stond:
‘Deel prijzen uit aan Bredanaars die iets goeds hebben gedaan’. De wethouder had goed geluisterd, want eind vorig jaar deelde de Gemeente Breda kinderlintjes uit aan drie kinderen voor hun inzet voor de stad.

Wij zijn de toekomst
De boodschap van de kinderen is sinds de eerste KinderTrendrede duidelijk: wij zijn de toekomst, wij kunnen meedenken, geef ons een stem! Ben je nieuwsgierig naar de idee├źn voor komend jaar? En wil je weten wat voor toekomst kinderen voor ogen hebben? Kom dan dinsdag 16 april om 16:00 u naar de KinderTrendrede in Nieuwe Veste in Breda. Marianne de Bie, de wethouder van Onderwijs Breda, zal de rede in ontvangst nemen. Tot de 16de!

Over de KinderTrendrede
De KinderTrendrede is het jonge zusje van de nationale Trendrede die ieder jaar in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt voorgedragen en die inmiddels is uitgegroeid tot een belangrijk trenddocument voor landelijke politieke partijen, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Een soort alternatieve troonrede dus.

Toekomstlessen
Onderdeel van de KinderTrendrede zijn de toekomstlespakketten voor het onderwijs, die Erica Bol, een van de initiatiefnemers van de KinderTrendrede en oprichter van Teach the Future, heeft ontwikkeld. ‘Scholen richten zich op gisteren en vandaag, maar niet op de toekomst. Het is belangrijk dat we daarover nadenken en dat stimuleren we met lesmateriaal.’
www.kindertrendrede.nl, www.trendrede.nl, www.teachthefuture.eu