Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

Trendrede 2020 ‘Voelen, verbeelden, veranderen’

06 januari 2020 · Categorieën: Nieuws - Auteur:


Op dinsdag 14 januari 2020 om 17.30 u wordt voor de tiende en laatste keer de Trendrede gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Deze jubileumeditie is weer gemaakt door een groep vooraanstaande toekomstdenkers.

In deze Trendrede kijken ze terug en vooruit naar het komende decennium. De trendwatchers geven de algemene lijnen aan en wijzen aan waar de veranderingen in de samenleving plaatsvinden. Zo beschrijven ze een toekomst waarin het gaat om begrippen als betekenis, verbondenheid, gelijkwaardigheid, openheid en verantwoordelijkheid.

Na de lezing van de tiende Trendrede gaan de toekomstdenkers in gesprek met het publiek. Gaan we in de jaren twintig implementeren wat we de afgelopen tien jaar samen allemaal hebben bedacht? Oude systemen verzetten zich heftig, maar het nieuwe krijgt steeds meer ruimte en massa. Wat betekenen Kloofbewustzijn, Imperfectieruimte, Waardewending en Samensturing de komende tien jaar? Intrigerende vragen? Kom op 14 januari 2020 voor de laatste keer luisteren en meepraten.

Over de Trendrede
De Trendrede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit. En zij verkennen de wenselijke richtingen waarin de ontwikkelingen gebogen kunnen worden. De Trendrede is bedoeld als inspirerend startpunt en denkstuk dat Nederlandse bedrijven, organisaties en overheden helpt gericht over de toekomst na te denken. Meer informatie: www.trendrede.nl @Trendrede #Trendrede2020

De toekomstdenkers van dit jaar zijn:
Caroline van Beekhoff, Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Marc de Roo, Hilde Roothart, Farid Tabarki

Aanwezig zijn of de livestream volgen? Kijk op www.dezwijger.nl. Op 15 januari a.s. staat de Trendrede 2020 als pdf-bestand online op www.trendrede.nl.