Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

Trendrede 2020 ‘Het Doorslaggevende Decennium’


15 januari 2020 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

Gisteren riep een groep vooraanstaande toekomstdenkers de komende tien jaar uit tot Het Doorslaggevende Decennium. Het is nu tijd geworden om vanuit voelen en verbeelden veranderingen tot stand te brengen. Tijdens de presentatie van de tiende en tevens laatste Trendrede in een bomvolle grote zaal van Pakhuis de Zwijger gaven de toekomstdenkers inhoud aan deze oproep. In de Trendrede 2020 benoemden zij de meest relevante tendensen van vandaag en morgen en keken ze verder vooruit.

Caroline van Beekhoff opende de avond waarna de Trendrede van start ging met onze boosheid op de wereld. Vervolgens werd de Trendrede 2020 voorgelezen door alle toekomstdenkers.

Initiatiefnemer van de Trendrede Tom Kniesmeijer beëindigde de voordracht met: “Tien jaar analyse, duiden en doorgronden van de tijdgeest in de Trendrede heeft bijgedragen aan de bereidheid tot veranderen, vertelden mensen ons. Dat was precies de bedoeling. De jaren van betekenis, verbondenheid en openheid staan voor ons. Nu is de tijd rijp om het stokje van aanmoediging door te geven. Deze jubileumversie was de laatste Trendrede die wij aan u presenteerden.”

Na het voorlezen gingen de toekomstdenkers het gesprek aan met het publiek over onder meer Kloofbewustzijn, Imperfectieruimte, Waardewending en Samensturing. De Trendrede 2020 is te lezen en te downloaden op www.trendrede.nl/teruglezen.

Over de Trendrede
De Trendrede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit in enkele overkoepelende thema’s en tonen Nederland daarmee uitgelichte paden naar de toekomst. Met de Trendrede kijken de toekomstdenkers vooruit naar dat wat komen gaat en helpen zij burgers, bedrijven, organisaties en overheden om gericht over de toekomst na te denken en betere beslissingen te nemen.

De toekomstdenkers van dit jaar zijn:
Caroline van Beekhoff, Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Marc de Roo, Hilde Roothart, Farid Tabarki

Meer informatie: www.trendrede.nl @Trendrede #Trendrede2020