Trendslator

inloggen - aanmelden
NL  |  EN

Studio

1

‘Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar iedereen kan er zich een voorstelling van maken en haar of zijn eigen toekomst creëren.’

Trendslator informeert en inspireert organisaties over trends en de toekomst. Het onderzoeken en vertalen van ontwikkelingen naar een visie op de toekomst zijn voorwaarden voor succesvolle innovatie en creatie. Trends worden voor en met jou onderzocht en vertaald naar een toekomstvisie, -strategie en acties. Doel is het verkennen van kansen en mogelijkheden voor een betere toekomst van jouw onderneming of organisatie.

Trendslator werd opgericht in 1997. Futuring, onze methode voor het onderzoeken en vertalen van trends, werd ontwikkeld in 1999 en daarna toegepast voor en met organisaties in allerlei sectoren. Onze online activiteiten werden gestart in 2007 in de vorm van Trendslog. Sinds de oprichting van onze studio maken wij trendboeken, en -publicaties, van 2007 tot 2020 in de vorm van MOOD. In 2021 introduceren we Futuring Friends voor wie zich wil voorbereiden op de toekomst van haar of zijn organisatie.

Dit hebben we te bieden:

2

‘Wij zijn wat we doen.’

Hilde Roothart, de oprichter van Trendslator (sinds 1997), is een pionier op het gebied van het onderzoeken en vertalen van trends. Ze begon haar carrière als forecaster bij haar leermeesters Lidewij Edelkoort, Dominique Peclers, Günther Frank en Milou Ket. Ze is gefascineerd door trends, de tijdgeest en de toekomst. Onderzoek betekent voor haar niet op zoek naar zekerheden, maar het ontdekken van kansen en mogelijkheden.

Hilde Roothart was actief als trendonderzoeker en is nu toekomstmaker. Met de bestseller ‘Van Trends naar Brands’ (2001) en de daarin beschreven methode Futuring biedt ze een gestructureerde aanpak bij het verkennen van de toekomst. Ze paste de door haar ontwikkelde methoden en instrumenten in de praktijk toe voor tientallen grote en kleine organisaties. Met Futuring Friends inspireert ze professionals die hun eigen toekomst en die van hun organisatie willen maken.

Leer Hilde Roothart kennen:

Meer weten? Neem contact met ons op.

Contact

Bekijk het profiel van Hilde Roothart op LinkedIn. Lees ook de website van de Trendrede. Boek Hilde Roothart als spreker via Speakers Academy of despreker.nl.