Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

Maak de toekomst met Trendslator

03 oktober 2018 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

De enige zekerheid die wij hebben is dat niets zeker is. Alles is voortdurend aan verandering onderhevig. Maar wij kunnen onderzoek doen naar trends en ontwikkelingen. We kunnen ons voorbereiden op wat komen gaat en onze eigen toekomst maken.

De toekomst is onzeker
De enige zekerheid die we hebben is dat zekerheden in onze wereld niet bestaan. Wat vandaag waar en werkelijk is, is morgen achterhaald of onzinnig. Onze ideeën en inzichten over de tijd waarin we leven veranderen voortdurend. Omgaan met die veranderingen kan angst en onzekerheid met zich meebrengen. Want wat of wie vandaag succesvol is, kan morgen ouderwets en overbodig zijn. Soms gaan de veranderingen sneller dan we zouden willen, soms gaan ze juist niet snel genoeg.

Hoop op een betere toekomst
Voor bedrijven en organisaties die toekomstbestendig willen zijn, betekent het dat ze zich in een voortdurend proces van verandering bevinden. Maar angst is een slechte raadgever. Wij denken dat organisaties die vertrouwen hebben in een betere toekomst de kans hebben om zinvol en waardevol te zijn voor mens, milieu en maatschappij. Wij zetten ons in om een bijdrage te leveren aan een toekomst die waarde biedt voor mensen, burgers en consumenten, bedrijven en organisaties.

Maak je eigen toekomst
De enige manier om de toekomst te beïnvloeden is door er zelf een uit te vinden. Want wij zijn wat we doen en we kunnen vandaag beginnen door ons een voorstelling van de toekomst te maken. Natuurlijk, je kunt worden overvallen door de komst van een werkelijkheid die niet gewild is. Maar we kunnen ook nu beginnen met het maken van onze eigen toekomst door ons voor te bereiden en te bedenken wat de toekomst is die wij willen. Zo kunnen we gezamenlijk op weg gaan naar een betere wereld op basis van maatschappelijke groei en winst.

Maak de toekomst van jouw organisatie Wil jij je voorbereiden op de toekomst van jouw onderneming of organisatie?