Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

TrendRede 2018 Het jaar van het doorzettingsvermogen

09 januari 2018 · Categorieën: Nieuws - Auteur:


Op dinsdag 16 januari 2018 om 17.30 u presenteert een groep vooraanstaande toekomstdenkers alweer de achtste TrendRede in Pakhuis de Zwijger.

Wat moeten we doen in tijden van tweedeling en ineenstorting? In 2018 vooral doorzetten. Doorzetten om de olifantenpaadjes tussen oude problematiek en nieuwe oplossingen breder te maken. Verbinden om van verbrokkeling tot een waardig wij te komen. 
Op dinsdag 16 januari presenteren de toekomstdenkers de TrendRede 2018. Zij geven de algemene lijnen aan en wijzen waar de ruimte zit in de samenleving. Ze benoemen de meest relevante termen van vandaag en kijken verder vooruit, bijvoorbeeld naar een toekomst die ons zaken als Hollands Holisme en Samensturing gaat brengen. Daarna gaan zij in gesprek met de aanwezigen over onder meer Werkelijkheidswrijving, Betekenisverlangen en Waardenwending.

Over de TrendRede
De TrendRede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit in drie grote overkoepelende thema’s en tonen Nederland daarmee een uitgelicht pad naar de toekomst. De TrendRede kijkt vooruit naar dat wat komen gaat en helpt burgers, bedrijven, organisaties en overheden om gericht over de toekomst na te denken. Meer informatie: www.trendrede.nl @TrendRede #TrendRede2018

De toekomstdenkers van dit jaar zijn:
Caroline van Beekhoff, Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Marc de Roo, Hilde Roothart, Farid Tabarki

Aanwezig zijn of de livestream volgen? Kijk op www.dezwijger.nl. Op 17 januari a.s. staat de hele TrendRede 2018 online op www.trendrede.nl.