Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

TrendRede 2018 Het furieuze ik en het waardige wij

17 januari 2018 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

Op 16 januari presenteerde een groep vooraanstaande toekomstdenkers alweer de achtste TrendRede, in een bomvolle grote zaal van Pakhuis de Zwijger. De toekomstdenkers benoemden de meest relevante termen van vandaag en keken verder vooruit. Zo gaven ze deze avond onder meer het ‘Wij’ uit de kersttoespraak van koning Willem-Alexander meer inhoud.

Farid Tabarki opende de avond. Vervolgens werd alles donker en klonk ‘Het furieuze ik’ door de speakers. Daarna werd de TrendRede 2018 voorgelezen. De voorlezers waren in volgorde van opkomst: Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer en Christine Boland. Daarna klonk een audio-pleidooi voor een ‘Waardig wij’ in de zaal. De stemmen waren van Caroline van Beekhoff en Marc de Roo. Na de presentatie gingen de toekomstdenkers het gesprek aan met het publiek over onder meer Systeempijn, Orkestratie van Ongemiddelden en Samensturing.

De TrendRede 2018 is te lezen en te downloaden op www.trendrede.nl.

Over de TrendRede
De TrendRede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit in drie grote overkoepelende thema’s en tonen Nederland daarmee een uitgelicht pad naar de toekomst. De TrendRede kijkt vooruit naar dat wat komen gaat en helpt burgers, bedrijven, organisaties en overheden om gericht over de toekomst na te denken. Meer informatie: www.trendrede.nl @TrendRede #TrendRede2018

De toekomstdenkers van dit jaar zijn:
Caroline van Beekhoff, Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Marc de Roo, Hilde Roothart, Farid Tabarki

De livestream terugkijken? Dat kan op www.trendrede.nl.