Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

Trendrede 2019 Het vuur van verandering

08 januari 2019 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

Op dinsdag 15 januari 2019 om 17.30 u presenteert een groep vooraanstaande toekomstdenkers de Trendrede 2019 in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Dit is inmiddels alweer de negende Trendrede.

Het vuur van verandering brandt in de samenleving. Verhevigt het de bestaande fricties of maakt het vuur ruimte voor het nieuwe en brengt het ons in beweging? Zetten we de opgebouwde energie in om daadwerkelijk verandering te realiseren in 2019? Vragen genoeg. Kom luisteren naar de antwoorden en meepraten.

De toekomstdenkers geven tijdens de bijeenkomst de algemene lijnen aan en wijzen waar de ruimte zit in de samenleving.┬áZij benoemen de meest relevante termen van vandaag en kijken verder vooruit, bijvoorbeeld naar een toekomst die ons zaken als ‘anti-cynisme’ en ‘samensturing’ gaat brengen. Daarna gaan zij in gesprek met de aanwezigen over de destructieve en opbouwende krachten in de maatschappij.

Over de Trendrede
De Trendrede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit. En zij verkennen de wenselijke richtingen waarin de ontwikkelingen gebogen kunnen worden. De Trendrede is bedoeld als inspirerend startpunt en denkstuk dat Nederlandse bedrijven, organisaties en overheden helpt gericht over de toekomst na te denken. Meer informatie: www.trendrede.nl @Trendrede #Trendrede2019

De toekomstdenkers van dit jaar zijn:
Caroline van Beekhoff, Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Kai Pattipilohy, Marc de Roo, Hilde Roothart, Farid Tabarki

Aanwezig zijn of de livestream volgen? Kijk op www.dezwijger.nl. Op 16 januari a.s. staat de Trendrede 2019 als pdf-bestand online op www.trendrede.nl.