Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

Trendrede 2019 Het jaar van de vereende krachten

16 januari 2019 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

Gisteren riep een groep vooraanstaande toekomstdenkers 2019 uit tot het jaar van de vereende krachten. Het is tijd om het huidige vuur van verandering in te zetten voor positieve vernieuwing door de krachten te bundelen. Tijdens de presentatie van alweer de negende Trendrede in een bomvolle grote zaal van Pakhuis de Zwijger gaven zij inhoud aan deze oproep. In de Trendrede 2019 benoemden de toekomstdenkers de meest relevante tendensen van vandaag en morgen en keken zij verder vooruit.

Hilde Roothart opende de avond. Vervolgens klonk de stem van Christine Boland die sprak over de vurige tijd waarin wij leven. Daarna werd de Trendrede 2019 voorgelezen. De voorlezers waren in volgorde van opkomst: Brian Kragtwijk, Caroline van Beekhoff en Farid Tabarki. Na het voorlezen gingen de toekomstdenkers het gesprek aan met het publiek over onder meer het bindweefsel, drukverlaging, eerste-staptolerantie en de ongemiddelden.
De Trendrede 2019 is te lezen en te downloaden op www.trendrede.nl/teruglezen.

Over de Trendrede
De Trendrede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit in enkele overkoepelende thema’s en tonen Nederland daarmee uitgelichte paden naar de toekomst. Met de Trendrede kijken de toekomstdenkers vooruit naar dat wat komen gaat en helpen zij burgers, bedrijven, organisaties en overheden om gericht over de toekomst na te denken en betere beslissingen te nemen.

De toekomstdenkers van dit jaar zijn:
Caroline van Beekhoff, Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Kai Pattipilohy, Marc de Roo, Hilde Roothart, Farid Tabarki

Meer informatie: www.trendrede.nl @Trendrede #Trendrede2019