Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

Project Hoop doet leven

31 januari 2019 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

In het voorjaar van 2009 begonnen wij, trendonderzoekers bij Trendslator, met Project Hoop. Het doel van dit project was het bieden van tien kansen voor een betere toekomst na de kredietcrisis. Daarna werd de kredietcrisis een financiële crisis, en een eurocrisis. We vonden – en vinden nog steeds – dat het tijd was voor bezinning en voor een omslag in het denken. We moeten op zoek naar andere manieren van consumeren en produceren. Manieren die onze bronnen niet verbruiken maar weer energie toevoegen aan de aarde èn aan onszelf.

Wij gingen op zoek naar wereldverbeteraars, mensen die hoop brengen en een verandering teweeg willen brengen. En we kwamen ze in overvloed tegen. Er waren zo veel mensen die met allerlei initiatieven hoop brachten en hun idealen verwezenlijkten, dat we het de moeite waard vonden om hun verhalen te vertellen in ‘Goed Boek – Tien kansen voor een betere toekomst’. En we komen nog steeds projecten tegen die de moeite waard zijn om te tonen.

Het begon met hoop, het werd goed doen en het wordt ‘caring capitalism’ voor ons allemaal. Wij denken dat de goeddoeners van vandaag de weg naar een betere toekomst allang hebben gevonden. Zij geven aan hoe we de overgang van casinokapitalisme naar coöpkapitalisme, van graaicultuur naar zaaicultuur, van welvaartsstaat naar welzijnsstaat kunnen maken. Wij blijven hun activiteiten volgen en hun goede daden delen totdat het voor iedereen dagelijkse werkelijkheid is geworden.

De website van Project Hoop bestaat nog steeds. Daar kun je lezen en zien wat er tien jaar geleden gebeurde en wat we sindsdien al of niet hebben bereikt.