Trendslator

inloggen - aanmelden

Trendslog

Hilde Roothart geeft antwoord aan de Dutch Future Society

20 december 2021 · Categorieën: Nieuws - Auteur:

In de DFStafette geven leden van de Dutch Future Society antwoord op een aantal vragen over hun vakgebied. Hilde Roothart is de vijfde deelnemer aan deze estafette. Hilde Roothart is trendonderzoeker en oprichter van Trendslator, studio voor het onderzoeken en vertalen van trends. Zij houdt zich bezig met MOOD, onderzoek naar de stemming, en met Futuring, het onderzoeken van trends voor het ontwikkelen van een visie op de toekomst.

Waarom doe je wat je doet?
De derde vraag die haar wordt gesteld is: waarom doe je wat je doet? Daarop vertelt zij: “Die vraag laat zich beantwoorden aan de hand van drie C’s. De C’s van Curiosity, Creativity en Connectivity zijn mijn kernwaarden. Als trendonderzoeker moet je oneindig nieuwsgierig zijn naar trends en ontwikkelingen die zich voordoen in de maatschappij. Nieuwsgierig genoeg om dat onderzoek voortdurend en uitgebreid te kunnen doen. Creativiteit is nodig om trends in allerlei vormen over te kunnen dragen. En ook om organisaties te begeleiden en adviseren over de vertaalslag van trends. Verbondenheid wil zeggen verbonden zijn met de tijdgeest. Maar ook verbonden zijn met mensen om je heen want alleen bereik je niet zoveel.”

Waar ben je trots op?
De vierde vraag is: waar ben je trots op? Roothart: “Het meest trots ben ik op de naam van mijn studio: Trendslator. Die geeft nog steeds heel goed aan wat mijn propositie en die van mijn studio is. Ik ben ook trots op de mate waarin ik erin ben geslaagd om trends naar mijn eigen professie te vertalen. Want dat is veel moeilijker dan het vertalen van trends voor iets of iemand anders. Zo ben ik zelf getransformeerd van trendwatcher naar trendonderzoeker en toekomstmaker. Die laatste heb ik recent toegevoegd om nog duidelijker aan te geven dat die vertaalslag essentieel is. Als toekomstmaker kan ik organisaties helpen om zich voor te bereiden op de toekomst.”

Deze en andere vragen werden eerder beantwoord door andere leden van de DFS, te weten Roanne van Voorst, Karsten van der Donk, Monica Veeger, Nanon Soeters en Djenny Brugmans. Blijf bij het luisteren naar deze vijfde editie vooral aangesloten tot het einde voor het laatste nieuws over Hilde Roothart.
www.dutchfuturesociety.nl